Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötost från Hållnäs

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En färskost som äts på högtider traditionellt i Hållnäs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mjölken kokas upp. Av ägg, vetemjöl, potatismjöl och filmjölk vispas en redning som tillsätts mjölken, denna får nu endast sjuda.
  2. När massan vasslats,( när den liknar keso i konsistensen) läggs den upp i ostkar eller durkslag (med små hål) så att vasslan får rinna av. (Ev kan en silduk läggas i durkslaget så inte allt rinner ut för fort )
  3. Varva ostmassan med strösocker. (Gärna med en tallrik på som press)
  4. ( Rör inte för mycket då mister massan sin förmåga att ysta sig. Använd bara standardfil och mjölk annars fungerar det inte eller sämre. Allt inom parentes är mina anmärkningar inte orginal receptet /Madeleine)
  5. Recept efter Gunborg Wallin. Källa "Det Uppländska köket"

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.