Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötostgröt

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 6 timmar
Skriv ut

Detta är en typisk värmländsk efterrätt som var min morfars absoluta favorit!

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp standardmjölken, sätt grytan åt sidan och häll i filmjölken. Låt stå tills mjölken skär sig. Koka därefter tills den mesta av vätskan ångat bort och när det blir litet simmigt, rör man ner en redning av vetemjöl och litet mjölk. Låt "massan" svalna och stelna. Ätes på med sylt och grädde eller används som förr tillbaks som smörgåspålägg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.