Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötpotatiskaka med ingefära

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det här är en klassisk kaka, Kronans kaka i modern tappning med sötpotatis och ingefära.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka sötpotatisen med skal, låt den svalna och skala den. Riv ingefäran.
  3. Vispa ihop smör, äggulor, socker, ingefära och den kokta potatisen. Finhacka sötmandeln.
  4. Vispa äggvitan till styv maräng och vänd ner sötmandeln. Vänd samman äggulorna och mandeläggvitan. Slå smeten i en smord och mjölad form.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt kakan stå 10-15 minuter innan den stjälps upp.
  6. Blanda alla ingredienserna till citronkrämen i en kastrull. Sjud under kraftig vispning tills krämen tjocknar. Lyft kastrullen från värmen och fortsätt vispa tills krämen har svalnat.
  7. Servera kakan med citronkrämen över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.