Det här är en klassisk kaka, Kronans kaka i modern tappning med sötpotatis och ingefära.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Koka sötpotatisen med skal, låt den svalna och skala den. Riv ingefäran.
- Vispa ihop smör, äggulor, socker, ingefära och den kokta potatisen. Finhacka sötmandeln.
- Vispa äggvitan till styv maräng och vänd ner sötmandeln. Vänd samman äggulorna och mandeläggvitan. Slå smeten i en smord och mjölad form.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt kakan stå 10-15 minuter innan den stjälps upp.
- Blanda alla ingredienserna till citronkrämen i en kastrull. Sjud under kraftig vispning tills krämen tjocknar. Lyft kastrullen från värmen och fortsätt vispa tills krämen har svalnat.
- Servera kakan med citronkrämen över.
Publicerat den
21 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar