Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötpotatiskakor från Zimbabwe

(1 kommentar)  
  • Serverar: 45 portioner
Skriv ut

Halvsöt gul kaka med toppenglasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och riv potatisen fint. Riv muskot och citron.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ihop smör och socker till en pösig smet. Blanda ner citronskal, muskot, honung och ägg. Lägg i potatisen. Klicka ut degen i matskedsstora klickar på en plåt. Grädda kakorna i 7 min.
  3. Blanda under tiden till glasyren. Häll florsocker, citronskal och vatten i en skål. Klicka glasyr på varje kaka. Klart!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Psychooobunny 6 december 2009

    blev beroende av kakorna efter första tuggan:D alla borde prova de är jätte goda

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.