Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötpotatispaj California

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

I den här goda pajen använder man sötpotatis. Den ger pajen en mycket god smak och en vacker gyllene färg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen: Hacka samman matfett och mjöl, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt samman allt till en deg. Linda in degen i plastfolie. Låt den vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Gör fyllningen: Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i vatten i en kastrull ca 10 minuter. Låt potatisen kallna. Mosa potatisen med en gaffel.
  3. Tryck eller kavla ut pajdegen i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Fäst aluminiumfolie runt kanten på formen. Förgrädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 200 grader.
  4. Rör matfett och honung smidigt, gärna med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg. Blanda mjöl och bakpulver. Tvätta limefrukten noga i ljummet vatten. Riv skalet på ett rivjärn. Pressa ur saften. Rör ner limeskal och limesaft, mosad sötpotatis, mjölblandningen och pekannötterna i äggsmeten. Häll fyllningen i pajskalet.
  5. Grädda pajen på galler i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt pajen svalna något. Lossa den från formen och lägg den på ett fat. Sikta florsocker över. Du kan även garnera pajen med skivor av exotisk frukt som kiwi, carambole eller papaya.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Zoria 17 oktober 2010

    Riktigt god! Vi bjöd på pajen till en eftermiddags fika och den blev riktigt uppskattad! Kommer göras till fler tillfällen! Dock väldigt söt men till kaffe utan socker eller liknande blev den perfekt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.