- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Potatis till pasta? tänkte jag skeptiskt innan jag lagade denna rätt första gången men ack så gott det blev! Salt och sött i en underbar kombination.
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 200 g. Skala och dela sötpotatisen i bitar som liknar storleken på pastan du valt. Lägg i en ugnsform med rejält med olja, potatisen fastnar lätt. Salta och rosta i ugnen tills de fått färg och är mjuka. Rör om försiktigt då och då, potatisen faller lätt sönder. Koka pastan. Under tiden potatisen är i ugnen och pastan kokar, skölj spenaten, hacka rosmarinen och skär löken i "halva" ringar och tärna fetaosten. Stek löken och rosmarinen i olja i en stekpanna, låt den gärna ha lite "kärna" och krisp kvar, blanda då i spenaten och låt den mjukna. Häll av vattnet av pastan och blanda ihop den med de rostade potatisbitarna, lökfräset och den tärnade fetaosten. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp på varma tallrikar och strö över rikligt med pecorino och ringla över lite god olivolja.
Publicerat den
20 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar