Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötpotatispasta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Potatis till pasta? tänkte jag skeptiskt innan jag lagade denna rätt första gången men ack så gott det blev! Salt och sött i en underbar kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200 g. Skala och dela sötpotatisen i bitar som liknar storleken på pastan du valt. Lägg i en ugnsform med rejält med olja, potatisen fastnar lätt. Salta och rosta i ugnen tills de fått färg och är mjuka. Rör om försiktigt då och då, potatisen faller lätt sönder. Koka pastan. Under tiden potatisen är i ugnen och pastan kokar, skölj spenaten, hacka rosmarinen och skär löken i "halva" ringar och tärna fetaosten. Stek löken och rosmarinen i olja i en stekpanna, låt den gärna ha lite "kärna" och krisp kvar, blanda då i spenaten och låt den mjukna. Häll av vattnet av pastan och blanda ihop den med de rostade potatisbitarna, lökfräset och den tärnade fetaosten. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg upp på varma tallrikar och strö över rikligt med pecorino och ringla över lite god olivolja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.