Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötpotatispasta med valnöts- och grönkålssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Att blanda sötpotatis och pasta låter väldigt konstigt, men prova, du kommer inte bli besviken. Tillsammans med den knallgröna och goda såsen är detta en riktig kanonrätt, dessutom med mycket nyttigheter! Fryst grönkål säljs i de flesta matbutiker och eftersom den är finhackad passar den bra i rätter där kålen ska mixas slätt. Laktosfri. Använd glutenfri pasta för glutenfri version.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sötpotatispasta: Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Halvera sötpotatisarna på längden och lägg dem i en ugnsform. Ringla lite olivolja över dem och ugnsbaka tills de är mjuka men inte mosiga, ca 25-30 minuter. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av och häll tillbaka den i kastrullen. Skala och tärna sötpotatisarna och vänd ner dem och kikärterna i pastan.
  3. Sås: Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Lägg nötterna i en ugnsform och rosta i 8-10 minuter. Häll över dem på ett fat och låt dem svalna. Tina grönkålen i en kastrull på svag värme. Låt svalna. Grovhacka 1/4 av valnötterna och lägg dem åt sidan. Lägg de resterande nötterna i en matberedare och mixa dem fint. Skrapa ner det som eventuellt fastnat på kanterna. Tillsätt 1½ dl vatten samt vinäger och mixa slätt. Lägg i grönkål och timjan och mixa helt slätt. Du kan behöva stoppa maskinen några gånger och skrapa ner kanterna igen. Tillsätt ett par msk olivolja i taget under fortsatt mixning tills såsen är krämig och lägg till den sista ½ dl vatten om såsen blir alltför tjock. Smaka av med salt.
  5. Lägg upp pastamixen på tallrikar, skeda såsen över och toppa med de hackade valnötterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.