Lite annorlunda kotletter med en sötsur sås.
Instruktioner
- Blanda marmelad, soja, senap och finhackad chili i en skål.
Rör ner vatten och blanda väl. Ställ åt sidan.
- Krydda fläskkotletterna med svartpeppar.
Hetta upp oljan i en teflonstekpanna.
Lägg ner fläskkotletterna i stekpannan och stek dem 2 min på varje sida.
- Häll marmeladblandningen över fläskkotletterna och koka upp.
Sätt ner till låg värme.
Täck med lock och låt sjuda i 15 minuter.
Skölj och skiva purjolöken och rör ner den i stekpannan.
- Lägg upp fläskkotletterna på serveringsfat och garnera med apelsin.
Servera med skyn bredvid.
- Istället för apelsinmarmelad går det bra att använda gelé, t.ex. vinbärsgelé.
Tillsätt lite mald ingefära till marmeladblandningen så blir smaken mer oexitisk.
Publicerat den
29 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod fläskkotlett middag. Skyn var underbar. Både lite sur och söt. Rekommenderas !! Snabbt och enkelt att laga
Kalasgott! Det blev lite annorlunda, men ändå väldigt gott. Jag hade ingen apelsinmarmelad, så jag tog mango chutney istället. Och så åkte det i en liten bit broccoli för att sonen som inte gillar grönsaker skulle få sitt också.... Tack för receptet! Bocuracao
Gott och snabbt,gjorde själv lite mer sky. Nästa gång reder jag av den med arrowrot eller maisena.
Serveras bäst med potatis, eller ris? Hade tänkt laga detta ikväll! Ska bli spännande! :)