Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötsur fläskkotlett

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lite annorlunda kotletter med en sötsur sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda marmelad, soja, senap och finhackad chili i en skål. Rör ner vatten och blanda väl. Ställ åt sidan.
  2. Krydda fläskkotletterna med svartpeppar. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna. Lägg ner fläskkotletterna i stekpannan och stek dem 2 min på varje sida.
  3. Häll marmeladblandningen över fläskkotletterna och koka upp. Sätt ner till låg värme. Täck med lock och låt sjuda i 15 minuter. Skölj och skiva purjolöken och rör ner den i stekpannan.
  4. Lägg upp fläskkotletterna på serveringsfat och garnera med apelsin. Servera med skyn bredvid.
  5. Istället för apelsinmarmelad går det bra att använda gelé, t.ex. vinbärsgelé. Tillsätt lite mald ingefära till marmeladblandningen så blir smaken mer oexitisk.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • kristinahedberg 15 oktober 2008

    Jättegod fläskkotlett middag. Skyn var underbar. Både lite sur och söt. Rekommenderas !! Snabbt och enkelt att laga

  • bocuracao 26 oktober 2008

    Kalasgott! Det blev lite annorlunda, men ändå väldigt gott. Jag hade ingen apelsinmarmelad, så jag tog mango chutney istället. Och så åkte det i en liten bit broccoli för att sonen som inte gillar grönsaker skulle få sitt också.... Tack för receptet! Bocuracao

  • tyson378 29 januari 2011

    Gott och snabbt,gjorde själv lite mer sky. Nästa gång reder jag av den med arrowrot eller maisena.

  • Endiliona 24 februari 2011

    Serveras bäst med potatis, eller ris? Hade tänkt laga detta ikväll! Ska bli spännande! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.