Smakar nästan som på Kinarestaurang.
Instruktioner
- Skölj och/eller torka av köttet.
Strimla köttet i strimlor och lägg det i en skål.
Blanda 2 msk soja med sherryn, krydda med peppar.
Häll blandningen över köttet.
Täck över och låt stå 30 minuter.
- Skala vitlök och ingefära. Smält matfettet i en kastrull.
Pressa ner vitlöken och riv ner ingefäran i matfettet.
Tillsätt apelsinsaften. Blanda ut potatismjölet med lite vatten och rör ner det i såsen.
Koka upp. Vispa ner vinägern, resten av sojan, de passerade tomaterna och hunungen.
Krydda med peppar och chilipulver. Koka upp och håll det varmt.
- Skala mangon. Hacka fruktköttet.
Ansa och hacka lök och paprika.
Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok.
Ta upp köttet ur marinaden. Bryn mango, lök och paprika i 3 minuter.
Tillsätt kött och nötter. Häll över såsen. Koka upp.
Publicerat den
29 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar