Asiatisk och curopeisk på samma gång - en härlig blandning. Currydoftande grönsaker tillsammans med krämig ost - mums!
Instruktioner
- Skölj, torka och kärna ur paprikorna. Skär dem i tunna strimlor.Skala lök och vitlök. Halvera löken och skär i tunna skivor. Hacka vitlöken. Skölj böngroddarna. Spola av majsen i en sil och låt rinna av.
- Hetta upp jordnötsolja och matfett i en gryta. Fräs hastigt upp curryn. Sänk värmen. Häll ner vitlök och silver- eller gul lök. Fräs på svag värme tills löken börjar svettas. Höj värmen igen. Häll ner ärter, majs och paprika i grytan. Stek under ständig omrörning, ca 3 minuter. Häll till sist ner böngroddar och rör om.
- Tillsätt buljong, citronjuice, socker, salt och kajennpeppar. Låt allt koka upp på medelhög värme under omrörning. Låt sjuda under lock ca 2 minuter tills ärterna är mjuka. Ta grytan från värmen. Strö över osten och låt den smälta ner i grytan, 3-4 minuter.
Publicerat den
13 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Verkar helt galet gott! Vilket kött rekomenderar du man kan ha om man vill ha kött till? MVH Sofie