Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett jättegott kinesiskt recept

Ingredienser

Instruktioner

skär kycklingfilén i bitar. Krydda med salt och svartpeppar. Skala och finhacka vitlök och ingefära och blanda sedan med kycklingen. Skala och skär rödlöken i ringar. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Blanda socker, vinäger, soja, tomatpuré och apelsinsaft i en skål och rör tills sockret löst sig. Blanda maizena med vatten i en annan skål. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Fräs kyclingen under omrörning ca 2 minuter. Tillsätt lök och paprika och fräs ytterligare 2 minuter. Häll på sås och redning och låt puttra några minuter. Servera den sötsura kycklingfilén med ris.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • jessica162 19 mars 2008

    Gott! La till ananasspad och ananasbitar.

  • millibopp 28 mars 2008

    De var gott! Även jag la till ananasbitar =)

  • millibopp 28 mars 2008

    De var gott! Även jag la till ananasbitar =)

  • Kicki8 3 juli 2008

    God kycklingrätt. Men hur får man såsen röd som på bilden??? Jag hade lite jordnötter i, gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.