- Serverar: 4 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
En annan grundläggande sötsur sås. Inte så mycket grönsaker utan enkel men god.
Instruktioner
- Blanda socker, vinäger, ketchup (tomatpuré) och annanasspad i en kastrull.
Koka upp under omrörning.
Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och häll ned redningen i såsen. Smaksättmed vitlök och vispa tills såsen tjocknat.
Smaka hela tiden av med socker, vitlök och annanasspad tills smaken blir som Du vill ha den.
Lägg i annanas, tomat och paprika och låt det bli varm.
- För Er som inte vill ha så mycket grönsaker i såsen så uteslut dessa.
- Såsen kan göras flera dagar i förväg och sedan värmas.
Publicerat den
14 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej. Såsen var jättegod. Jag tog utan tomat och paprika. Mmm, så god smak i munnen...
Högsta betyg från mig också! Såååå god, mmmm...
Gjorde denna till ett recept på chicken bits här från Matklubben. Det blev himla gott. La i lite vattenkastanjer också. Smarrigt. Tack för receptet. :)
Hejsan .Har nu gjort denna SUPERBA sötsura sås ,använde inte tomat eller paprika bara annanas, Mmmmmmmmmmmmmmmm så gott ..mitt favorit recept kommer det att bli ......Tusen tack .
Gjorde denna till mina egengjorda chicken nuggets, jättegott. Gjorde på äppelcidervinäger och med tomatpuré. Inser nu att jag läste för fort och tog 3 msk tomatpuré istället för 3 tsk, provar den mindre mängden nästa gång ;) Gjorde såsen slät utan tillsatta grönsaker och utan vitlök då vi inte är så förtjusta i det. Kommer absolut göra denna igen! Tack för ett jättebra recept =)
Frös in såsen som blev över sist jag gjorde den. Perfekt att bara ta upp en burk idag när jag gjorde nuggets! =)