Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sött julbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 10 timmar
Skriv ut

Ett sött julbröd med få ingredienser. Skall egentligen bearbetas i en bakmaskin men om man, som jag, är envis och orkar kan man göra det för hand. Skall jäsa länge, så blanda gärna degen på kvällen innan du lägger dig, så är den redo när du vaknar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser och bearbeta ordentligt i 30 minuter.
  2. Låt degen kalljäsa i minst 8 timmar. (t.ex. över natten)
  3. Dela degen i 2 limpor och llägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
  4. Grädda i 175 grader i ca 1 h.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.