Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sött mandelhjärta med choklad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En festlig avslutning på en festlig middag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rita upp 2-3 hjärtan på ett bakplåtspapper.
  2. Riv mandelmassan grovt. Blanda med äggvitan och rör till en jämn smet. Bre ut smeten i hjärtformarna.
  3. Grädda ca 15 minuter tills kakorna fått fin färg. Lossa dem från papperet och droppa på likören. Låt kakorna kallna.
  4. Hacka chokladen. Koka upp grädden. Dra kastrullen från värmen och lägg i chokladen. Rör tills den har smält och allt är väl blandat. Låt kallna.
  5. Bre lite av chokladsmeten över kakorna. Spritsa resten av chokladen runt kanten. Garnera med hallon och citronmeliss.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • EricaGrahn 5 september 2008

    MUMS! Säger jag bara, fy bubblan vad gott detta var ...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.