Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sofiakakor

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Sofiakakor - Kakorna till höger på bilden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och farinsocker poröst. Tillsätt ägget. Riv bittermandeln och blanda den med kardemumma, ½ tsk kanel, hjorthornssalt och hälften av mjölet. Rör ner blandningen.
  2. Tillsätt resten av mjölet, arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila svalt cirka en timma. Kavla ut den till ca 2 mm tjocklek och ta ut kakor med mått.
  3. Blanda strösockret med resten av kanelen och strö över kakorna. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar, grädda 7-10 minuter i 175 grader.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.