Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sofias hallonrutor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

På en mjuk och litet seg chokladbotten ligger en läcker kräm med hallonsmak. Skär kakan i rutor och bjud dem som bakelser, de är utsökt goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält choklad och matfett i en kastrull och låt det svalna något. Blanda ned ägg, socker och vaniljsocker i chokladen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten.
  2. Lägg bakplåtspapper i en ugnssäker form, ca 30 x 25 cm. Häll i smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175° ca 20 minuter. Låt kakan kallna.
  3. Hallongrädde: Mosa hallonen och vispa grädden tjock. Blanda ned hallon, Kesella och florsocker i grädden. Bred grädden över den kalla kakan och skär den i 16 bitar. Garnera ev med färska hallon och servera bakelserna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • samaka 10 februari 2009

    Den här dessertkakan är ju bara så god! Hallon, grädde och choklad är en sån smarrig kombination!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.