Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sojaglaserad kyckling

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna marinad ger en smak åt kycklingklubborna som är svår att få nog av. Kycklingenär perfekt som picknickmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Placera grillgallret i mitten av ugnen.
  2. Ta bort skinnet på varje kycklingklubba genom att ta tag i skinnet med en bit hushållspapper och dra skinnet ner över benet.
  3. Blanda soja, söt chilisås, ostronsås, sesamolja, honung och buljong i en skål. Blanda väl.
  4. Lägg kycklingklubborna i marinaden och låt det stå i kylen i minst 30 minuter, gärna längre.
  5. Ta upp kycklingklubborna ur marinaden och lägg dem i en ugnsfast form. Stek dem i ugnen i ca 45 minuter eller tills de är genomstekta. Ös kycklingen regelbundet med marinaden. Strö över sesamfrön precis innan serveringen och servera kycklingen med olika såser och hackad koriander.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • carnis 17 oktober 2009

    Fantastiskt goda, fungerar både till pic-nic och fest, varför inte på buffébordet. En klar favorit som vi kommer att göra många gånger. Smakrika utan att vara för starka.

  • jan-q 10 april 2015

    Tack för ett toppen recept. Jag lämnade skinnet kvar. Rätten blev saftig och fick vacker färg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.