Denna marinad ger en smak åt kycklingklubborna som är svår att få nog av. Kycklingenär perfekt som picknickmat.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Placera grillgallret i mitten av ugnen.
- Ta bort skinnet på varje kycklingklubba genom att ta tag i skinnet med en bit hushållspapper och dra skinnet ner över benet.
- Blanda soja, söt chilisås, ostronsås, sesamolja, honung och buljong i en skål. Blanda väl.
- Lägg kycklingklubborna i marinaden och låt det stå i kylen i minst 30 minuter, gärna längre.
- Ta upp kycklingklubborna ur marinaden och lägg dem i en ugnsfast form. Stek dem i ugnen i ca 45 minuter eller tills de är genomstekta. Ös kycklingen regelbundet med marinaden. Strö över sesamfrön precis innan serveringen och servera kycklingen med olika såser och hackad koriander.
Publicerat den
17 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastiskt goda, fungerar både till pic-nic och fest, varför inte på buffébordet. En klar favorit som vi kommer att göra många gånger. Smakrika utan att vara för starka.
Tack för ett toppen recept. Jag lämnade skinnet kvar. Rätten blev saftig och fick vacker färg.