Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sojamarinerad lax med sesambroccoli

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Barnens favoritlax

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Riv ingefära, blanda den med soja och honung och lägg på ett fat.
  2. Marinera laxen i sojablandningen, se till att allt marineras. Låt marinera medan riset kokar och tillbehöret förbereds.
  3. Skär buketter från broccoli och skala stammen så den blir vit, skär sedan slantar av broccolistammen och tunna skivor av vitlöksklyftorna.
  4. Stek vitlöken i matolja på hög värme, fortsätt med broccoli och sesamfrön. När det mjuknat och blivit lätt rostat, tillsätt sesamoljan och ställ åt sidan.
  5. Stek laxen i en separat stekpanna på hög värme, laxen kommer att få en lätt sotad yta från sockret i honungen.
  6. Servera laxen med sesambroccoli och ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.