Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sojamarinerad lax med spännande tillbehör.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sojamarinerad lax som serveras med korianderwokade grönsaker och citronris. En riktig höjdare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen i portionsbitar och lägg dem i en plastpåse. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och häll den över laxen. Knyt ihop påsen ordentligt och låt laxen marinera ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ta upp laxen oxh lägg i en ugnsfast form. stek fisken i ugnen tills innertemperaturen är 60 grader, ca 15 minuter.
  3. Korianderwokade grönsaker: Strimla morot, paprika och purjolök. Skiva champinjonerna och rädisorna. Fräs morötter, paprika, svamp och bambuskott i olja. Stek tills grönsakerna är mjuka men har spänst kvar. Vänd ner rädisor och purjolök i slutet, låt det bli varmt. Rör ner koriander och smaka av med sweet chilisås, salt och peppar.
  4. Citronris: Skala och finhacka löken. Fräs lök, citronskal och kryddor i smör utan att det tar färg. Tillsätt ris och låt det fräsa med några minuter. Häll på citronsaft och buljong. Lägg på lock och låt det koka på svag värme ca 20 minuter. Rör om riset före servering.
  5. Servera laxen och grönsakerna med citronriset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.