Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sojamarinerat kycklingspett med blomkål och sötsur sås

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Denna rätt har både salt, syrlig, söt och stark smak av soja, chili, lime och honung.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blomkål: sätt ugnen på 175 grader. Bryt blomkålen i buketter och lägg i en ugnsäker form. Blanda med matolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 30 min tills blomkålen fått färg och blivit mjuk. Strö bladpersiljan över. Låt ugnen vara på till kycklingen.
  2. Skär kycklingen i 6 bitar. Skala och pressa vitlöken. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och rör runt ordentligt. Trä upp kycklingbitarna på 6 spett.
  3. Bryn kycklingspetten i oljan i en stekpanna, lägg över på en plåt och tillaga färdigt mitt i ugnen ca 5 min.
  4. Blanda alla ingredienser till den sötsura såsen.
  5. Fördela blomkål och kycklingspett på tallriken. Ringla över såsen. Servera med bröd.
  6. Ca 411 kcal/portion varav ca 8 g fett, 42 g kolhydrater, 51 g protein.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.