Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sojapenslad fylld kyckling

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kyckling fylld med gul lök, timjan och persilja och en otroligt god gräddsås till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kantskär brödet och smula sönder det. Fräs löken i matfettet. Blanda i brödsmulor, timjan, persilja, buljong och ev salt. Låt blandningen svalna.
  2. Skölj och torka kycklingen. Fyll den med brödblandningen. Fäst ihop öppningen med steknål. Bind upp kycklingen. Blanda samman olja, vinäger, soja och kryddor. Pensla kycklingen noga.
  3. Lägg kycklingen med bröstet uppåt på galler över långpanna. Stek kycklingen drygt 1 timma i 175 grader. Pensla den några gånger under stekningen så att ytan blir knaprig.
  4. Lägg kycklingen på varmt serveringsfat, håll den varm. Vispa ur långpannan med 1 dl vatten och sila över skyn i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt grädden. Rör ut vetemjölet i lite vatten och red av såsen. Låt den koka 3-5 minuter, smaka av.
  5. Ta fyllningen ur kycklingen. Skär upp fågeln och lägg den på serveringsfatet med fyllningen vid sidan om. Servera med stekt potatis och såsen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bayla 1 februari 2011

    Detta ska jag prova i dag, låter gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.