Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sojastrimlor inlagda som kryddsill eller glöggsill

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 2 dagar
Skriv ut

Sojastrimlor inlagda som kryddsill eller glöggsill

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om du vill kan du byta ut sillkryddorna mot 1 påse glöggkryddor, 2-3 lagerblad och 5 svartpepparkorn. Då får du en utsökt "glöggsmak".
  2. Koka upp vatten, ättika, socker, salt och kryddor. Rör om tills sockret smälter och låt svalna.
  3. Förväll sojastrimlorna enligt grundreceptet på förpackningen och låt även strimlorna svalna.
  4. Skär lök och morot i tunna skivor. Varva strimlor, lök och morot i en glasburk. Häll på lagen så att inläggningen täcks ordentligt. Låt stå i kylen ca 1-2 dygn före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.