- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Lättgjord och god kaka. God brytning mellan det söta farinsockret och de salta jordnötterna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt. Smält margarinet och häll mjölken i grytan. Häll mjölkblandningen i äggsmeten och blanda. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i en kaiser-form och grädda kakan i ca 30 minuter.
- Under tiden kakan gräddas gör du glasyren: Blanda alla ingredienserna utom jordnötterna i en gryta och låt koka ihop litet.
- Låt kaka och glasyr svalna något. Vänd upp kakan, och häll smeten i fördjupningen. Strö på jordnötter efter smak.
Publicerat den
10 augusti 2011
Kommentarer
Skriv kommentar
Har lagt till ett mått gällande jordnötter, men det tar man ju så mycket man tycker.