Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solbackakakan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Lättgjord och god kaka. God brytning mellan det söta farinsockret och de salta jordnötterna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält margarinet och häll mjölken i grytan. Häll mjölkblandningen i äggsmeten och blanda. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i en kaiser-form och grädda kakan i ca 30 minuter.
  3. Under tiden kakan gräddas gör du glasyren: Blanda alla ingredienserna utom jordnötterna i en gryta och låt koka ihop litet.
  4. Låt kaka och glasyr svalna något. Vänd upp kakan, och häll smeten i fördjupningen. Strö på jordnötter efter smak.

Kommentarer (1)

  • mariajarnberg 12 augusti 2011

    Har lagt till ett mått gällande jordnötter, men det tar man ju så mycket man tycker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.