Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solbackarutor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

jättegod

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop smör och socker och blanda sedan i de övriga ingredienserna.
  2. Bred ut smeten (som ska vara ganska hård) i en bakplåtspappersklädd långpanna.
  3. Smält chokladen och ringla den över smeten.
  4. Vispa äggvitorna och blanda dem med sockret till en marängsmet, som breds ovanpå kakan.
  5. Grädda den i 175 grader i 18 minuter. Skär kakan i rutor innan den svalnat helt.

Kommentarer (1)

  • pinkpixie 20 juli 2010

    det gick inet ringla chokladen , den var tämligen fast, Ska man bre ut den över den ogräddade smetan?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.