Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solbröd - saffransbröd

 
Skriv ut

Jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37°. Häll spadet i bunken. Rör tills jästen har löst sig. Rör i kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Jäs under bakduk, ca 30 minuter. Knåda degen smidig på mjölat bakbord.
  2. Solbröd: Dela degen i 8 delar. Kavla ut till rundlar, ca 25 cm i diameter. Rör ihop fyllningen. Bred den på fyra av delarna, inte ända ut i kanten. Täck med de övriga delarna och tryck ihop kanten. Klipp 2 cm djupa och 1 cm breda flikar runt bröden. Vik upp en flik, vik ner en och fortsätt så runt brödet. Jäs 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 200°, ca 20 minuter. Sikta florsocker över vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.