Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solerokaka

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Fräsch kaka/tårta som smakar som GB glassen Solero. Frisk och fruktig utan att vara söt. Mycket lätt att göra men smakar och ser proffsig ut. Här med en exotisk kokosbotten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja baka kokosbotten. Sätt ugen på 175 grader Smörj en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Strö lite av kokosen i botten och runt om. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Koka upp mjölken, häll över kokosen och låt svalna några minuter. Blandas ner i äggvispet och tillsätt den hackade mjölkcholaden. Häll i formen och bakas tills gyllenfärg uppstått, ca 15 min, den skall bli lite seg. Ställ in i frysen för att kallna.
  2. Persikomousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten så de mjuknar. Mixa persikorna med en stavmixer till en fin puré. Viska grädden fluffigt. Krama ur vattnet ur gelatinen och värm dem försiktigt i en kastrull så den smälter. Rör i den i persikopurén. Vänd i grädden. Börja med en liten klick i taget så grädden inte blir simmig och spricker.
  3. Ta fram formen med kokosbotten ur frysen. Lossa försiktigt på ringen och diska rent den. Lossa med hjälp av en kniv eller spatel botten från formplattan. Diska den. Sätt ihop formen igen och lägg tillbaka kokosbotten. Häll på persikomoussen. Skaka och knacka försiktigt formen så moussen fördelas jämt över kokosbotten. Ställ in i frysen i 2 tim.
  4. 1 timme innan den skall serveras plockar du fram den ur frysen och gör glasyren. Blötlägg gelatinbladet. Lägg purén/smoohtin/juicen i en kastrull och smält försiktigt sockret. Lägg i de utkramade gelatinbladen. Lås avalna något. Häll sedan över kakan. Med hjälp av en spatel fördela jämt över kakan. Ställ in i kylen.
  5. Smält lite mörk choklad över ett vattenbad. Ringla med hjälp av en liten sked ett snyggt mönster över glasyren på kakan. Ställ in i kylen så att chokladen stelnar..
  6. Servera..

Kommentarer (2)

  • nystessan 6 april 2009

    Vilken god kaka! Mkt uppskattad hos arbetskamraterna också med den gula "påsktårtan" :-) Dock fastnade kokosbottnen i formen, var svår att få loss och gick sönder... Några tips på detta? Tack för att gott och bra recept annars!

  • LeyKay 27 december 2016

    Jag gjorde om denna tårtan lite granna. Lade i smörpapper i botten för att det inte skulle fastna. Jag gjorde moussen på persika/passion istället och det blev supergott. Fräsch cheescake/mousse tårta som passar året om!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.