Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solgul apelsindessert

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Apelsinsåsen är smaksatt med lavendelhonung och apelsinblomsvatten, det passar perfekt till den saftiga frukten. En lättare dessert med mycket smak. Du kan hitta apelsinblomsvatten och rosenvatten i specialbutiker för kryddor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skrubba apelsinerna ordentligt. Skala apelsinen med en vass kniv. Spara skalet. Skär bort den vita hinnan från skalet med hjälp av kniven och släng den.
  2. Strimla apelsinskalet mycket fint. Lägg skalet i en kastrull, täck med kallt vatten. Låt koka upp långsamt på svag värme och låt koka två minuter. Låt skalen rinna av väl och torka dem mellan två ark hushållspapper.
  3. Blanda apelsinjuice, florsocker och honung i en kastrull. Tillsätt apelsinskalet. Koka upp och låt sjuda 15 minuter tills apelsinskalet är genomskinligt.
  4. Ta av kastrullen från värmen och rör ner apelsinblomsvattnet. Skiva apelsinerna i 1 cm tjocka skivor och lägg upp skivorna fint på fyra tallrikar. Ringla öve såsen.
  5. Täck över tallrikarna med plastfolie och kyl i två timmar. Skålla och skala mandeln och hacka den grovt. Strö mandeln över apelsinerna och garnera med mynta före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.