Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solgul apelsinkaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Apelsin och choklad är en mycket bra snakkombination - det är denna smaskiga kaka ett utmärkt exempel på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Placera ugnsgallret mitt i ugnen. Lägg formklippt bakplåtspapper i botten på en form som är ca 22 cm i diameter och med avtagbar kant. Pensla sidorna lätt med matfett.
  2. Skölj en apelsin och skär den i 8 tunna skivor med skalet på. Lägg skivorna i formens botten.
  3. Rör matfett och socker poröst.
  4. Rör ner youghurten. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt tills allt är blandat. Matfettet ska flocka sig.
  5. Riv skalet på en apelsin och pressa ut saften. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och sikta ner det i smeten. Blanda försiktigt och tillsätt apelsinskal och saft efter hand. Rör till en jämn smet. Häll smeten över apelsinskivorna i formen.
  6. Grädda i 50 minuter tills en provsticka känns torr. Om kakan har höjt sig på mitten så skär av toppen så att den blir jämn. Stjälp upp kakan och låt den svalna. Lägg kakan med apelsinskivorna upp på ett tårtfat och sikta ev över lite florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.