Under vinterhalvåret när vi längtar efter sol och värme passar den här pajen som bäst. Apelsinerna är då som finast och c-vitaminen kan vi aldrig få för mycket av.
Instruktioner
- Hacka samman smör, socker, äggula, mjöl och bakpulver, för hand eller i en matberedare med kniven isatt. Kör tills en degboll bildas.
- Tryck ut degen i en smord pajform med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter.
- Sätt ugnen på 225 grader och ställ pajskalet i frysen cirka 15 minuter. Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter. Sänk sedan värmen till 200 grader.
- Vispa äggulor, socker och apelsinsaft i en kastrull. Sjud på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar, cirka 2 minuter. Krämen får inte koka eftersom den då kan bli grynig.
- Rör ner det rivna apelsinskalet. Skär ut filéer ur apelsinerna. Lägg apelsinfiléerna i det förgräddade pajskalet och häll över krämen. Grädda cirka 20 minuter.
- Garnera pajen med vispad grädde eller servera grädden som tillbehör.
Publicerat den
4 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar