Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solgul apelsinpaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Under vinterhalvåret när vi längtar efter sol och värme passar den här pajen som bäst. Apelsinerna är då som finast och c-vitaminen kan vi aldrig få för mycket av.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman smör, socker, äggula, mjöl och bakpulver, för hand eller i en matberedare med kniven isatt. Kör tills en degboll bildas.
  2. Tryck ut degen i en smord pajform med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader och ställ pajskalet i frysen cirka 15 minuter. Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter. Sänk sedan värmen till 200 grader.
  4. Vispa äggulor, socker och apelsinsaft i en kastrull. Sjud på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar, cirka 2 minuter. Krämen får inte koka eftersom den då kan bli grynig.
  5. Rör ner det rivna apelsinskalet. Skär ut filéer ur apelsinerna. Lägg apelsinfiléerna i det förgräddade pajskalet och häll över krämen. Grädda cirka 20 minuter.
  6. Garnera pajen med vispad grädde eller servera grädden som tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.