Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solgul citrussallad

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här apelsinsalladen ger en verklig smak av medelhavsköket. Bjud den som tillbehör till fisk eller kyckling eller på buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg citronskal med saft och apelsinskal med saft i en matberedare. Skala och hacka 1 röd lök och tillsätt den. Kör till en jämn blandning. Tillsätt olja och senap. Kör maskinen ett par sekunder. Förvara dressingen kallt.
  2. Skär av topp och botten på apelsinerna som ska vara till salladen. Skär av skalet. Ta bort allt det vita. Skär apelsinerna i tunna skivor eller skär ut klyftorna. Lägg upp apelsinskivorna eller klyftorna på ett serveringsfat.
  3. Skala och skiva den röda löken, som ska vara till salladen, i fina ringar. Lossa ringarna från varandra och lägg dem ovanpå apelsinen. Strö över oliver, persilja och svartpeppar. Servera salladen med dressingen genast eller förvara den i kylskåpet fram till serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.