Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solgul mangosorbet

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Frisk mangosorbet som får bäst konsistens om den görs i glassmaskin. Då ska äggvitan tillsättas ovispad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka socker och vatten häftigt 1 minut. Kyl i vattenbad.
  2. Skala mangon, ta bort kärnan och skär fruktköttet i bitar. Kör dem i matberedare eller mixer tillsammans med sockerlag och citrussaft till en slät puré. Tillsätt äggvitan och frys massan i glassmaskin ca 20 minuter.
  3. Utan glassmaskin: Frys den sötade fruktpurén i en bunke 2-3 timmar tills den är tjock men inte hård. Vispa äggvitan styv och tillsätt den under fortsatt vispning. Ta fram och vispa sorbeten någon gång under infrysningen.
  4. Förvara mangosorbeten i frys. Före serveringen kan den gärna stå i kyl en stund för att bli tempererad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.