Frisk mangosorbet som får bäst konsistens om den görs i glassmaskin. Då ska äggvitan tillsättas ovispad.
Instruktioner
- Koka socker och vatten häftigt 1 minut. Kyl i vattenbad.
- Skala mangon, ta bort kärnan och skär fruktköttet i bitar. Kör dem i matberedare eller mixer tillsammans med sockerlag och citrussaft till en slät puré. Tillsätt äggvitan och frys massan i glassmaskin ca 20 minuter.
- Utan glassmaskin: Frys den sötade fruktpurén i en bunke 2-3 timmar tills den är tjock men inte hård. Vispa äggvitan styv och tillsätt den under fortsatt vispning. Ta fram och vispa sorbeten någon gång under infrysningen.
- Förvara mangosorbeten i frys. Före serveringen kan den gärna stå i kyl en stund för att bli tempererad.
Publicerat den
23 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar