Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solgul plommonkaka

 
Skriv ut

Mjuk kaka med saffran och plommon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt saffran. Flytande saffran rör man ner direkt i smeten. Pulversaffran blandar man först med lite socker och stöter i en mortel.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget och fortsätt röra kraftigt. Blanda ner crème fraiche och mjölet som har blandats med bakpulver.
  4. Fördela smeten i en smord och bröad 2 liters form med löstagbar botten. Dela och kärna ur plommonen. Tryck ner dem i kakan och strö över pärlsocker. Grädda i ugnen ca 60 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.