Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solgult långpannebröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Gott och nyttigt

Ingredienser

Instruktioner

Hetta upp mjölken och häll den över havregrynen låt stå och svälla i ca 10 min eller tills mjölken svalnat till 37 grader. Rör ut jästen i lite av blandningen och häll tillbaka. Tillsätt olja, kesella, honung, salt ,morötter och det mesta av mjölet arbeta degen väl, den ska vara lös. Låt jäsa under duk i ca 30 min. smörj 2 långpannor och fördela degen så att den täcker botten. Pricka degen med en gaffel. Låt jäsa under duk i ca 30 min. Grädda i 225 grader i ca 12-15 min. När brödet svalnat dela det i bitar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mariaj13 6 september 2011

    Vilket toppenbröd! Favoriten just nu. Lätt att göra. Gott. Saftigt. Känns ej torrt efter att ha legat uppe en dag. Lätt att byta ut vetemjöl mot dinkelsikt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.