Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

Kan serveras både som tårta på kaffekalas och som dessert med en klick grädde och lite bär därtill. Saftig och god kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
  2. Blanda samman mjölet med bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Rör till sist ner hett vatten.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen tills kakan har fått fin färg och känns torr, ca 25-30 minuter i 175 grader.
  5. Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp och får kallna.
  6. Låt smör och socker koka ihop i en kastrull till glasyren. Tag kastrullen från värmen.
  7. Tillsätt vaniljsocker, äggula och 1/3 av kokosen. Rör till en jämn smet.
  8. Häll glasyren jämnt över hela kakan. Strö resten av kokosen över kakan.
  9. Bjud t.ex vispad grädde och jordgubbar till kakan eller bara som den är.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • marwis 27 april 2008

    Detta är en av mina favoritkakor! Pröva den.

  • Jalin81 22 maj 2009

    Denna kaka är lätt att baka och mycket uppskattad av gäster.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.