Kan serveras både som tårta på kaffekalas och som dessert med en klick grädde och lite bär därtill.
Saftig och god kaka.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
- Blanda samman mjölet med bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Rör till sist ner hett vatten.
- Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i nedre delen av ugnen tills kakan har fått fin färg och känns torr, ca 25-30 minuter i 175 grader.
- Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp och får kallna.
- Låt smör och socker koka ihop i en kastrull till glasyren. Tag kastrullen från värmen.
- Tillsätt vaniljsocker, äggula och 1/3 av kokosen. Rör till en jämn smet.
- Häll glasyren jämnt över hela kakan. Strö resten av kokosen över kakan.
- Bjud t.ex vispad grädde och jordgubbar till kakan eller bara som den är.
Publicerat den
5 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta är en av mina favoritkakor! Pröva den.
Denna kaka är lätt att baka och mycket uppskattad av gäster.