Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Det här receptet har blivit ett av familjens fem-i-topp-favoriter. Jag hade kortet i säkert 4 - 5 år innan jag lagade den här kycklingen för första gången, och sedan dess har den följt oss i vått och torrt. Alla som smakar den blir förtjusta, och med kokt brysselkål och potatis till blir den perfekt och så läcker att man inte tror det är sant! Jag lovar! Jag skickade in det till Allt om Mats "Mitt Bästa Recept" 1992 och vann ett diplom och ett förkläde, och de föreslog Solkyckling som middag på annandag jul. Jag tycker det är en utmärkt rätt för en av påskdagarna också!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klyv kycklingen mitt itu eller dela den i lämpliga bitar (jag brukar göra det sistnämnda). Smörj ett ugnssäkert fat med matfett. Riv skalet av 1 apelsin och strö det på fatet. Lägg kycklingbitarna på fatet, droppa över saft av 1 apelsin och strö över litet salt och peppar.
  2. Blanda olja och curry och pensla detta över kycklingbitarna. Sätt in fatet i 175° ugn och låt kycklingen steka ungefär 45 minuter.
  3. Koka upp buljongen. Tillsätt saften av 1 - 2 apelsiner, litet curry och ev litet salt. Ta upp kycklingen och håll den varm. Häll den varma buljongen i fatet och rör om så att alla goda smakämnen löses upp. Häll tillbaka buljongen i kastrullen och red av den med maizena eller potatismjöl utrört i litet kallt vatten.
  4. Servera kycklingen med såsen och kokt ris eller potatis.

Kommentarer (2)

  • Sunbeauty 20 mars 2008

    Den var smaskens!

  • stbcn1122 22 november 2014

    Tack för ditt recept på Solkyckling, det måste jag prova verkar att vara en rätt som passar oss.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.