Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solögon/Vaniljbullar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Bullarna ska bara jäsa en gång vilket jag tycker är bra.

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jästen i den kalla mjölken. Tillsätt socker, salt, ägg och kardemumma. Klicka i margarinet och rör ner mjölet. Knåda degen. Gör runda bullar och lägg i bullformar. Jäs övertäckta i ca 1 tim. Gör under tiden en ganska tjock vaniljkräm av tex. marzanpulver. Gör en fördjupning med mjölad tumme i varje bulle. Klicka i krämen. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Eller pensla dom med smält smör och doppa i strösocker efter gräddningen. Grädda i 250 grader ca 7 min.

Kommentarer (2)

  • Farmoran 3 september 2008

    Dessa bullar går åt som smör i solsken!

  • lindakh 4 maj 2010

    Kjempe gode :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.