Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solros- & kumminbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett gott och enkel att göra bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn; 250 grader + 125 grader
  2. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av vattnet, häll i resten och tillsätt salt och honung. Tillsätt mjölsorterna, solrosfrön och kummin och arbeta ihop degen med elvispens degkrokar. Låt jäsa under bakduk 1-2 timmar. Smöra en avlång bakform, 1,5 liter och tippa degen ner i formen. Sätt ugnen på 250 grader och låt degen jäsa medan ugnen blir varm. Grädda i nedre delen av ugnen 15 minuter. Sänk värmen till 125 grader och grädda brödet ytterligare ca 30 minuter. Stjälp upp på galler och låt svalna. Känns ytan för fuktig kan du låta den torka lite i ugnens eftervärme.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • essim 14 november 2010

    Det här var ett jättegott bröd som jag kommer att baka fler gånger. /Annica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.