Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solros- och kardemummakaka

 
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Underbart god kaka för den som gillar kardemumma. Känns relativt nyttig.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret. Häll i mjölken och låt koka upp. Blanda med ägg- och sockervispet. Rör ihop mjöl och bakpulver. Blanda ner i äggsmeten. Rör till sist i kardemumma och solrosfrö. Häll smeten i en smord och bröad sockerkakasform, gärna rund. Grädda på 175 grader i ca 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.