- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Gott luftigt bröd som alla i min familj gillar skarpt.
Instruktioner
- Blanda vatten, olivolja, jäst och farinsocker tills jäst och farinsocker löst sig. Tillsätt övriga ingredienser.
- Knåda degen i maskin 10-15 minuter.
- Jäs övertäckt på varm dragfri plats i 40 minuter.
- Mjöla fyra jäskorgar.
- Dela degen i fyra lika stora delar och forma till stora "bullar" och lägg i jäskorgarna.
(Har du inte jäskorgar kan man forma till fyra vanliga bröd.)
- Jäs övertäckt i ytterligare 40 minuter på varm dragfri plats.
- Stjälp försiktigt upp de fyra bröden ur jäskorgarna på bakpappersklädd plåt.
- Grädda i varmluftsugn (alla fyra på en gång) i 175 grader i 30 minuter. Eller två åt gången i vanlig ugn.
Publicerat den
18 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar