Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solros- och linfröbröd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Gott luftigt bröd som alla i min familj gillar skarpt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vatten, olivolja, jäst och farinsocker tills jäst och farinsocker löst sig. Tillsätt övriga ingredienser.
  2. Knåda degen i maskin 10-15 minuter.
  3. Jäs övertäckt på varm dragfri plats i 40 minuter.
  4. Mjöla fyra jäskorgar.
  5. Dela degen i fyra lika stora delar och forma till stora "bullar" och lägg i jäskorgarna. (Har du inte jäskorgar kan man forma till fyra vanliga bröd.)
  6. Jäs övertäckt i ytterligare 40 minuter på varm dragfri plats.
  7. Stjälp försiktigt upp de fyra bröden ur jäskorgarna på bakpappersklädd plåt.
  8. Grädda i varmluftsugn (alla fyra på en gång) i 175 grader i 30 minuter. Eller två åt gången i vanlig ugn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.