Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solrosbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i degbunken. Häll på vattnet (37 grader). Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt Kesella, socker, salt, solroskärnor och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt med bakduk c:a 45 minuter. Sätt ugnen på 200gr. Ta upp degen på bakbord och tillsätt ev mer mjöl. Forma till två limpor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 minuter. Grädda i ugn c:a 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.