Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solrosbröd

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Jättegott bröd som är lätt att baka Det blir 2 limpor av detta recept

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200°
  2. Smula ner jästen i en degskål. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig.
  3. Tillsätt kesella, salt, socker, solroskärnor och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
  4. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt, eventuellt med lite mera mjöl. Dela degen i två lika stora bitar och forma släta limpor.
  5. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och låt jäsa under duk ca 30 minuter.
  6. Grädda bröden i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter eller tills de har fin färg och känns torra. Låt bröden kallna på galler under duk. Går bra att frysa.
  7. Lycka till! Njut

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Mikael78 19 april 2009

    Underbart bröd, det kan jag verkligen rekomendera

  • didi74 30 juli 2009

    Ska nog testa att göra detta.. Hoppas på att det smakar smaskens...

  • essim 20 augusti 2009

    Jag bytte ut 1 dl solrosfrön samt 1 dl mjöl mot 2 dl rågflingor och det blev bra. Gott bröd som jag kommer att baka fler gånger.

  • monicadanell 17 mars 2010

    Gott bröd och det känns nyttigt tack för ett underbart recept 5 poäng från mej monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.