Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solrosbröd bake off

 
Skriv ut

Du behöver bara en sorts mjöl och ändå får du en god och rik smak, tack vare att mjölet innehåller fyra sädesslag. Baka direkt eller frys in.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger 16-18 bullar
  2. Lös jästen i oljan och vattnet. Tillsätt det mesta av mjölet och hälften av solrosfröna. Arbeta till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
  3. Jäs under duk i ca 40 minuter.
  4. Ta upp och arbeta sammman degen. Forma 2 rullar. Skär dem i breda skivor.
  5. Doppa snittytan i solrosfrön och lägg dem på en bricka eller plåt som går in i frysen.
  6. Låt jäsa under duk ca 20 minuter. Jäs något längre om de ska gräddas direkt.
  7. Ställ in dem i frysen. Packa dem i påsar när de är frysta.
  8. Lägg de frysta bröden på plåt med bakplåtspapper.
  9. Låt dem ligga 20-30 minuter under tiden som ugnen värms till 250 grader.
  10. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.