Du behöver bara en sorts mjöl och ändå får du en god och rik smak, tack vare att mjölet innehåller fyra sädesslag. Baka direkt eller frys in.
Instruktioner
- Ger 16-18 bullar
- Lös jästen i oljan och vattnet. Tillsätt det mesta av mjölet och hälften av solrosfröna. Arbeta till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
- Jäs under duk i ca 40 minuter.
- Ta upp och arbeta sammman degen. Forma 2 rullar. Skär dem i breda skivor.
- Doppa snittytan i solrosfrön och lägg dem på en bricka eller plåt som går in i frysen.
- Låt jäsa under duk ca 20 minuter. Jäs något längre om de ska gräddas direkt.
- Ställ in dem i frysen. Packa dem i påsar när de är frysta.
- Lägg de frysta bröden på plåt med bakplåtspapper.
- Låt dem ligga 20-30 minuter under tiden som ugnen värms till 250 grader.
- Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
Publicerat den
23 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar