Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solrosbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Ett gott grovt bröd med solroskärnorna. Om du inte har sojamjöl hemma kan du ersätta det med något annat sorts mjöl.

Ingredienser

Instruktioner

Ljumma vattnet. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i det ljumma vattnet. Tillsätt olja, salt och solrosfrö. Rör ner de olika mjölsorterna och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter. Ta upp degen på bakbordet och rulla ut till fem längder. Dela varje längd i 5 delar och forma till små släta runda bullar. Lägg på plåt och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Värm ugnen till 250°C. Pensla med filmjölk och grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • irene_52 24 februari 2011

    Jag bakade dessa bullar idag och är jättenöjd. Solrosbullarna är jättegoda. Lätta att göra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.