Goda bullar med få ingredienser!
Instruktioner
- Smula jästen i en degbunke och tillsätt vattnet. Rör om tills jästen lösts upp. Häll i då i solrosolja, solroskärnor och salt. Blanda.
- Tillsätt mjölet (först lantbrödsmjölet och sedan vetemjölet) efterhand, samtidigt som du rör runt tills det blir en deg.
- Då allt mjölet är i, börja knåda med händerna och tillsätt mjöl om det behövs. Låt det jäsa i ca 30 minuter.
- Forma degen till små bullar och lägg på en bakplåt. Sätt ugnen på 200 grader, och placera bakplåten/arna (om båda får plats) ovanpå. Låt jäsa i ytterligare ca 30 minuter. Sätt därefter en plåt i taget i mitten av ugnen och grädda i 10-12 minuter.
Publicerat den
16 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar