Supergoda bullar som går bra att frysa.
Instruktioner
- Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av degspadet.
- Tillsätt resten av degspadet, salt, surdeg, sirap, solrosfrön och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen).
- Arbeta degen kraftigt tills den blir blank och smidig. Täck över med bakduk och låt den jäsa ca 30 minuter.
- Tag upp degen på ett väl mjölat bord och arbeta den smidig. Rulla ut degen till två längder. Dela varje längd i 12 bitar och forma till ovala bullar: Gör ett längstgående snitt med en vass kniv i varje bulle.
- Jäs bullarna under bakduk i 30 minuter. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter i ca 225 grader
Publicerat den
13 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar