Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solrosbullar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Tjugo goda bullar blir det av denna degsats. Solrosfröna kan bytas mot sesamfrö, vallmofrö eller grovt salt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225°
  2. Lägg vetemjöl, grahamsmjöl, sirap, salt, brödkrydda och klickar av rumsvarmt smör i matberedarens skål. Smula över den kylskåpskalla jästen.
  3. Värm mjölken till fingervarm, 37°, och häll över ingredienserna. Knåda degen väl, tills den släpper skålens kanter. Gör du degen för hand bör du bearbeta den minst 10 minuter.
  4. Låt degen jäsa i skålen med lock, ca 20 minuter.
  5. Tag upp på mjölat bakbord och kavla ut till en 2 cm tjock fyrkant. Dela i 20 bitar. Forma till runda bullar.
  6. Häll solrosfröerna på ett fat. Vänd bullarna i fröerna, tryck till så de fastnar, och lägg bullarna på plåt med bakpapper.
  7. Låt jäsa under bakduk 45-50 minuter. Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter tills de fått fin färg.
  8. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.