Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

SOLROSFRALLOR

 
  • Serverar: 26 portioner
Skriv ut

Frukostbröd, måltidsbröd eller bröd till soppa. De här goda bröden passar i de flesta sammanhang.

Ingredienser

Instruktioner

Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en degbunke och rör ut den i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, sirap, solrosfrö, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg, gärna med elvispens degkrokar några minuter. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Knåda degen och dela den i två delar och rulla ut varje del till en längd. Skär varje längd i 13 bitar och rulla till släta bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter. Bullarna ska vara väljästa. Pensla med kallt vatten och grädda mitt i ugnen i 250 grader ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.