Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solroskaka

 
  • Serverar: 12-14 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

God och lättbakad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa formen. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält matfettet och ställ det åt sidan för att svalna.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker i smeten. Tillsätt det avsvalnade fettet och rivet skal av citronen och saften från ena halvan. Häll smeten i formen och grädda i 10 minuter.
  4. Under tiden bryns solrosfröna hastigt i en matsked margarin i en stekpanna. Se upp så att de inte bränns!
  5. Ta kakan ur ugnen och strö över fröna. Ställ in kakan igen och grädda ytterligare 20-25 minuter. Lägg på folie mot slutet så att kakan inte bränns.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.