Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solroskaka med äpple

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Knapriga solrosfrön och kesella vanilj i smeten ger sockerkakan med äpple ett saftigt lyft...prova att ha lite kanel i smeten...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa smör och socker poröst.
  3. Rör ner ett ägg i taget.
  4. Tillsätt kesella.
  5. Blanda mjöl, bakpulver och 1 dl solrosfrön. Rör ner det i smeten.
  6. Smörj och bröa en sockerkaksform, 1 ½ liter.
  7. Fördela smeten i formen.
  8. Kärna ur äpplet och skär i tunna klyftor. Tryck ner dem till hälften i smeten.
  9. Strö över resterande solrosfrön.
  10. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Låt svalna i formen innan den stjälps upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.