Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solroskakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 45 portioner
Skriv ut

Goda, lite sega kakor med solroskärnor! Ungefär som bondkakor fast jag bytte ut mandeln mot solroskärnor.

Ingredienser

Instruktioner

Rör smör, socker och sirap poröst. Hacka solroskärnorna lätt och blanda ner. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver. Arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg in degen i kylen med plastfolie ca 30 minuter. Gör runda kakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem med en mjölad gaffel och grädda i ugn i 175 grader ca 5-7 minuter, eller tills de har fått lite färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bodil56 5 augusti 2008

    Bakade dem i dag på jobb. Mycket goda kakor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.